Magre Benum-presenteres av Grenland Bluesklubb

Sommeren 1973 begynte en kameratgjeng fra Kleiva, som nettopp hadde slutta ungdomsskolen, å planlegge et rockeband. Ingen av de hadde tidligere spelt i band, men de var levende opptatt av musikk som ikke var å finne på hitlistene, såkalt undergrunnsrock. Høsten 1974 var Kalle Bratsberg (Gitar), Roar Warholm (Trommer), Truls Enger Hansen (Orgel) og Ove Iberg Bass) klare for sin første spellejobb på Klovholt skole. Navnet de tok, Magre Benum, var det den første bassisten Rune som var opphavet til. Høy, tynn og hengslete som han var, overtok bandet likegodt kallenavnet hans!

Vinteren 74/75 blei det virkelig fart på sakene, da Lasse Heggem ble bandets impresario. Foruten å ordne en masse spellejobber, skaffa han de kjøretøy for å kunne farte på jobber, en Mercedes Bulldog buss. Lasse var en dyktig impresario og skaffa gutta massevis av jobber, blant annet i Kvinesdal, Arendal, Lista, Gol, Skoger, Hokksund, Gjerstad, Drangedal og Notodden. Mange av disse jobbene var ”fest på lokalet” jobber.

Magre Benums repertoar var satt sammen av tidsaktuell listepop og progressiv rock, og bestod på den tida av gode melodiøse låter som ”Showdown” med ELO, ”Crossroader” av Mountain, ”Paint it black” av The Rolling Stones, ”With a little help from my friends” av The Beatles, ”Jean Genie” av David Bowie, ”Father of day” av Mannfred Mann, diverse gamle rockelåter, samt låter av Hot Chocolate, Three Dog Night, Creedence Clearwater Revival, og ikke minst et knippe Santana låter. Magre Benum hadde sin avskjedskonsert på Eyolf i Skien i 1976. Men i jula 1994 var de klare for den store gjenforeningsturneen i Fengselsbakken, Skien. Siden har de holdt det gående og har flere spillejobber hvert eneste år.